Zuid-Afrika Culinair!

Hoogtepunten: Tafelberg, Cape Point, wijnproeverijen, kooklessen, Kaapstad
Aantal dagen/nachten: 11/10
Tour begint en eindigt: Kaapstad
Accommodatie: Boutique hotels en B&B's
Beste tijd om te bezoeken: september tot mei

Reisroute

Dag 1 – Aankomst in Kaapstad
Dag 2 – Kaapstad 
Dag 3 – Kaapstad (vrije dag)

Dag 4 – Kaapstad naar Franschhoek Winelands
Dag 5 – Franschhoek Winelands
Dag 6 – Franschhoek Winelands naar Montagu
Dag 7 – Montagu naar Prince Albert
Dag 8 – Prince Albert
Dag 9 – Prince Albert naar Swellendam
Dag 10 – Swellendam naar Hermanus
Dag 11 – Hermanus via Kaapstad naar Brussel

 

Programma

DAG 1 – BRUSSEL NAAR KAAPSTAD
Welkom in Kaapstad, een van ’s werelds mooiste steden! Bij aankomst haalt u uw huurauto op en rijd naar uw hotel. Vrije namiddag.
Voorgestelde activiteiten – bezoek de V&A Waterfront met zijn vele winkels, restaurants en pubs.
Het is ook het vertrekpunt voor boottochten naar Robbeneiland, het gevangeniseiland waar Nelson Mandela gezeten heeft. Het is raadzaam om uw tour naar Robbeneiland vooraf te boeken. Voorgesteld restaurant voor het diner: Africa Café op Heritage Square in Kaapstad. Geniet van een welkomstdiner in dit authentieke Afrikaanse restaurant met live entertainment en fantastisch eten. Overnachting in Kaapstad.

DAG 2 – KAAPSTAD
Na het ontbijt vertrek je op een volledige dag Cape Point-tour in je huurauto. Rij langs de Atlantische kustlijn door Hout Bay, vervolgens
langs de spectaculaire Chapmans Peak Drive en verder naar Cape Point, waar u getuige zult zijn van de ontmoeting van de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan. Op de terugweg naar Kaapstad kun je stoppen bij Boulders Beach en de pinguïnkolonie bezoeken. Voorgesteld restaurant voor lunch: Harbour House in Kalk Bay. Een prachtig restaurant aan het water waar enkele van de meest lekkerste visgerechten van de Kaap worden geserveerd. 
Aanbevolen restaurant voor het diner: Aubergine in Gardens. Een van de beste restaurants van Kaapstad met heerlijke internationale gerechten. Overnachting in Kaapstad.

DAG 3 – KAAPSTAD (VRIJE DAG)

Mogelijke activiteiten:

  • Reis naar de top van de Tafelberg voor een spectaculair uitzicht op de stad, de zee en de bergen in de verte
  • Bezoek de prachtige botanische tuinen van Kirstenbosch
  • Breng wat tijd door op enkele van de prachtige stranden van Kaapstad, zoals Clifton en Camps Bay
  • Geniet van de hoogtepunten van het centrum van Kaapstad, zoals Company Gardens, Greenmarket Square en het nabijgelegen Bo-Kaap gebied

Overnachtingen in Kaapstad.

DAG 4 – KAAPSTAD NAAR FRANSCHHOEK WINELANDS
Rij verder naar Franschhoek in de Cape Winelands; De gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika met veel Frans geïnspireerde restaurants om u te verleiden. Naast de fantastische restaurants zijn er ook enkele van de meest toonaangevende wijndomeinen van Zuid-Afrika in de Franschhoek-vallei. Voorgesteld restaurant voor lunch: Warwick Estate in de Stellenbosch Winelands, waar u kunt genieten van een gastronomische picknick samen met een goed glas Warwick Estates wijnen. Voorgesteld restaurant voor het diner: The Tasting Room in Le Quartier Français, genomineerd als een van de top 50 beste restaurants in de wereld. Overnachting in Franschhoek.

DAG 5 – FRANSCHHOEK WINELANDS
Een volledige dag om de wijnlanden te ontdekken. Er zijn veel wijndomeinen te bezoeken en sommige bieden meer dan alleen wijnproeven. Bij Fairview kunt u zowel wijn als kaas proeven terwijl u bij Bilton wijn kunt combineren met chocolade.
Voorgesteld restaurant voor lunch: Pane e Vino in Stellenbosch. Geniet van authentiek Italiaans eten in dit ontspannen en rustieke juweeltje. Aanbevolen restaurant voor het diner: Topsi en Co in Franschhoek. Voel alsof je thuiskomt met een aantal heerlijke zelfgemaakte gerechten en waar de keuken voelt alsof het deel uitmaakt van het restaurant. Overnachting in Franschhoek.

DAG 6 – FRANSCHHOEK WINELANDS NAAR MONTAGU
Vervolg uw reis naar Montagu, gelegen langs de schilderachtige R62 op ongeveer 150 km van Franschhoek.
Voorgesteld restaurant voor het diner: uw hotel Mimosa Lodge is de perfecte plek om te genieten van een prachtig 4-gangen menu, dat dagelijks verandert. Overnachting in Montagu.

DAG 7 – MONTAGU NAAR PRINCE ALBERT
Na het ontbijt rijdt u verder langs de R62 tot in Oudtshoorn (ca. 240 km van Montagu). Nadat je Oudtshoorn bent gepasseerd, kunt u ervoor kiezen om de beroemde Cango-grotten te bezoeken vooraleer via de spectaculaire Swartberg-pas door te rijden naar Prins Albert. Diner bij African Relish is inbegrepen. Overnachting in Prince Albert.

DAG 8 – PRINCE ALBERT
Geniet van een hele dag kookcursus samen met de chef-kok Vanie Padayachee, waar u de gelegenheid krijgt om te genieten van een ruime keuze aan kookthema’s en gespecialiseerd activiteiten. Overnachting in Prince Albert.

DAG 9 – PRINCE ALBERT NAAR SWELLENDAM
Na het ontbijt rijdt u eerst naar Klaarstroom, dan Meiringspoort en vervolgens door naar Oudtshoorn. Vanuit
Oudtshoorn kunt u ervoor kiezen om verder te rijden naar George over de schilderachtige Montagu-pas en vervolgens via de N2 naar Swellendam. Geniet van een smakelijk diner bij Landgoed De Kloof. Overnachting in Swellendam.

DAG 10 – SWELLENDAM NAAR HERMANUS
Na het ontbijt verder naar Hermanus, de stad die bekend staat als de walvishoofdstad van Zuid-Afrika. Tijdens de late winter- en lentemaanden (juli tot november) zoeken honderden Southern Right walvissen onderdak in de baaien rond Hermanus. Voorgesteld restaurant voor een zeevruchten diner: casual Bientangs Cave of The Marine voor een meer formele gelegenheid. Overnachting in Hermanus.

DAG 11 – HERMANUS VIA KAAPSTAD NAAR BRUSSEL
Ontbijt en uitchecken. Rijd terug naar Kaapstad (ca. 115 km) langs de schilderachtige kustweg via Kleinmond en Gordons Bay om op tijd aan te komen voor uw terugvlucht.

Prijs en voorwaarden

Comfort categorie hotels
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 1.489
Prijs per persoon in single vanaf € 1.899

• 3 nachten in Kaapstad
• 2 nachten in Franschhoek
• 1 nacht in Montagu
• 2 nachten in Prince Albert
• 1 nacht in Swellendam
• 1 nacht in Hermanus
•Alle accommodaties worden aangeboden op basis van kamer & ontbijt behalve in Montagu, Prince Albert & Swellendam op basis van half pension
• 1 dag kookcursus bij African Relish
• 11 dagen huurwagen type B (VW Polo Hatch of gelijkwaardig) inclusief ongelimiteerde kilometers, 1 extra bestuurder, taksen en verzekeringen

• Vluchten
• Maaltijden en activiteiten tenzij anders vermeld 
• Huurwagen: contractkosten, terugbetaalbare waarborg
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Annulerings- en bijstandsverzekering

Heeft u interesse in deze reis
of heeft u nog vragen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen. 
Mail me op tine.c@travel-experts.be
Bel me op +32 (0)474 338 442
Of maak hier online een afspraak voor een kenningsmakingsgesprek

Uw Travel Expert,
Tine Coekaerts

Schuiven naar boven