The Northeastern - Een unieke treinreis door de Amerikaanse geschiedenis

Reis met de trein naar enkele van de meest populaire grootsteden in Noordoost-Amerika. Dit spoorwegavontuur neemt je mee vanuit een van de oudste steden in de Verenigde Staten, Boston, door de glamour van "The Big Apple" en historisch Philadelphia naar de schoonheid van de hoofdstad van het land, Washington, D.C.

Reisroute

Dag 1 – Aankomst in Boston
Dag 2 – Boston
Dag 3 – Boston naar New York
Dag 4 – New York
Dag 5 – New York naar Philadelphia
Dag 6 – Philadelphia naar Washington D.C.
Dag 7 – Washington D.C.
Dag 8 – Washington D.C. naar Brussel

Programma

DAG 1 – AANKOMST IN BOSTON
Aankomst op de luchthaven en ga op eigen houtje naar het hotel. Vandaag kun je de haven van Boston bezoeken, waar je kunt genieten van The Boston HarborWalk. Deze wandeling is ontworpen om het publiek te verbinden met een schone en gerestaureerde Boston Harbor. De HarborWalk verbindt de rand van het water met het open ruimtesysteem van de stad. Een andere optie is een bezoek aan Quincy Marketplace, bestaande uit een verzameling boetieks, eetgelegenheden en verkopers van handkarren in verbouwde 18e-eeuwse pakhuizen. Geniet van de straatartiesten die er vaak buiten optreden.

DAG 2 – BOSTON
Hele dag om deze historische stad te verkennen. Stap ’s morgens aan boord van de Old Town Trolley Tour en je zult Transportainment ervaren, een heerlijke combinatie van transport en entertainment. Ga terug in de geschiedenis en beleef koloniaal Boston. Met verschillende achtergronden vertelt elke dirigent de sightseeingtour met zijn of haar eigen mix van trivia, kleurrijke anekdotes en humoristische verhalen om ervoor te zorgen dat je ervaring zowel plezierig als informatief is. Tijdens de tour kun je ervoor kiezen om de rit met de trolley af te wisselen met het wandelen van de Freedom Trail voor een completere ervaring.

Zelfgeleide wandeltocht: de Freedom Trail is een van Amerika’s eerste historische wandeltochten en een must-do terwijl u in Boston bent. Dit is de perfecte introductie tot het koloniale en revolutionaire Boston. De wandeltocht neemt u mee naar 16 historische locaties die twee en een halve eeuw van het belangrijkste verleden van Amerika vertellen.

DAG 3 – BOSTON NAAR NEW YORK
Deze ochtend gaat van het hotel naar het Back Bay Amtrak Station per taxi (niet inbegrepen). Vandaag reist u ongeveer vier uur naar Penn Station in New York. Eenmaal daar aangekomen, transfer naar uw hotel met de taxi (niet inbegrepen). New York City, die terecht ‘de stad die nooit slaapt’ wordt genoemd, biedt op elk moment van de dag of nacht voor elk wat wils. Er is veel te zien en te doen in deze wereldse metropool en de beste manier is via Grayline’s Hop On Hop Off City Tour. Dit is een van de meest populaire, leuke en informatieve manieren om door New York City te reizen. Ga comfortabel zitten terwijl uw deskundige gids wijst op oriëntatiepunten en de geschiedenis van New York City met u deelt. Stap zo vaak af als je wilt om te dineren, winkelen en de belangrijkste bezienswaardigheden van New York te verkennen: als je klaar bent om verder te gaan, spring je gewoon terug op. Met uw ticket kunt u dit gedurende twee opeenvolgende dagen doen.

HOP-ON/HOP-OFF ALL LOOPS TOUR: De handigste manier om heel New York City in te nemen, terwijl je in en uit de dubbeldekkerbus kunt stappen bij alle hoogtepunten die je wilt bezoeken. Geniet van de Downtown Loop Tour, waar je Greenwich Village of Chinatown zult ervaren. Neem de Uptown Loop, voor een uitzicht op Central Park West, het Dakota-appartementengebouw en het Apollo-theater van Harlem. Of spring aan boord van de Brooklyn Loop, voor een uitzicht op de Botanische Tuin, het Brooklyn Museum of Art en Antique Furniture District.

DAG 4 – NEW YORK
Vandaag tour je door de stad met de leuke en informatieve Hop On – Hop Off City Tour. Ga comfortabel zitten terwijl uw deskundige gids wijst op bezienswaardigheden en de geschiedenis van New York met u deelt. Stap zo vaak af als u wilt dineren, winkelen of bezienswaardigheden bezoeken; wanneer u klaar bent, springt u terug en gaat u verder met de tour. Een van de meest bezochte attracties zijn Time Square, Central Park met de City Zoo, de St. Patrick’s Cathedral, het Metropolitan Museum of Art en de beroemde Brooklyn Bridge. 

Bezoek een van de populairste bestemmingen van New York, Rockefeller Center. Het is een centrum van activiteit, met duizenden bezoekers en New Yorkers die allerlei spannende attracties bezoeken. In het donker vormen de dubbele gotische torens en sterke stalen kabels een opvallend silhouet tegen de nachtelijke hemel.

Lopen over de brug is een enorme sensatie, vooral als je begint aan de Brooklyn-kant en de skyline van Manhattan bekijkt terwijl je eroverheen wandelt. Natuurlijk zou geen tour door New York compleet zijn zonder een bezoek aan Amerika’s hoogste vertegenwoordiging van vrijheid, het Vrijheidsbeeld in de haven van New York en het Empire State Building. Voor de kunstenaar in hart en nieren zijn de meer gevestigde kunsten zoals dans, theater en muziek uitstekend verzorgd. Tussen de bezienswaardigheden door kun je bijna alles eten, op elk moment, gekookt in elke stijl.

DAG 5 – NEW YORK NAAR PHILADELPHIA
Vanochtend transfer per taxi van uw hotel naar Penn Station (niet inbegrepen) voor een korte treinrit van anderhalf uur naar het historische Philadelphia. Eenmaal op 30th Street Station, transfer per taxi naar uw hotel (niet inbegrepen).

Zelfgeleide wandeltocht: verken de stad op eigen tempo. Philadelphia is de meest invloedrijke stad in het proces van de Amerikaanse revolutie. Misschien wel de meest bekende attractie is het Liberty Bell-paviljoen, dat de klok van 2080 pond herbergt en zich in het Nationaal Historisch Park bevindt. Aan de overkant van de straat is Independence Hall, die bekend staat als de plaats waar de Onafhankelijkheidsverklaring van Thomas Jefferson werd gebouwd en aangenomen op 4 juli 1776. Een ander uniek stukje geschiedenis dat nog steeds in Philadelphia is gereserveerd, is het Betsy Ross House. Ze zou de eerste Amerikaanse vlag hebben genaaid die werd gepresenteerd aan George Washington.

DAG 6 – PHILADELPHIA NAAR WASHINGTON D.C.
Vanochtend transfer per taxi van uw hotel naar het 30th Street Station (niet inbegrepen). Een treinrit van twee uur brengt u naar de hoofdstad van de V.S; Washington, DC. Transfer van Union Station naar uw hotel via taxi (niet inbegrepen). Welkom in de Amerikaanse hoofdstad! Washington, DC trekt elk jaar bijna twintig miljoen toeristen, waardoor toerisme de op een na grootste industrie van het gebied is, net na de federale overheid. Verrassend genoeg is de toegang tot de meeste grote attracties gratis. Tour de rest van de dag alleen door deze geweldige stad. Bezoek het International Spy Museum, het Jefferson Memorial en het National Air & Space Museum.

BIG BUS WASHINGTON DC PREMIUM TOUR: Het open dak van een Big Bus Tour is de beste manier om Washington DC te zien. Leun achterover en ontspan terwijl je wordt vervoerd langs de iconische bezienswaardigheden die de hoofdstad van Amerika zo herkenbaar en speciaal maken. Onderweg kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de stad door te luisteren naar het vermakelijke en informatieve commentaar. Je hop-on, hop-off ticket geeft je ook de vrijheid om uit de bus te stappen om bezienswaardigheden te verkennen en te bezoeken. Bussen rijden regelmatig, dus opnieuw deelnemen aan de tour is eenvoudig. De Red Loop neemt je langs alle plaatsen die synoniem zijn met de hoofdstad van het land. Het Witte Huis, het Capitool, het Lucht- en Ruimtemuseum, het Washington Monument, het Jefferson Memorial, het FDR Memorial en het Lincoln Memorial zijn slechts enkele van de iconische bezienswaardigheden. De Blue Loop neemt je mee over de Potomac-rivier naar het Pentagon en Arlington National Cemetery. De Yellow Loop reist ook door het historische centrum van de stad en passeert het beroemde Ford Theatre voordat hij de oude wereldcharme van Georgetown ontdekt. De Green Loop neemt je mee op een traditionele trolleyrit de kronkelende helling op naar de Nationale Kathedraal.

NEWSEUM GENERAL ADMISSION: Het nieuwsmuseum van 250.000 vierkante meter van het Newseum biedt bezoekers een ultramoderne ervaring die nieuwsgeschiedenis combineert met de nieuwste technologie en praktische tentoonstellingen. Elk van de zeven niveaus in dit prachtige gebouw zit vol met interactieve tentoonstellingen die onderzoeken hoe nieuws onze gedeelde ervaring van historische momenten beïnvloedt. Of je nu een paar uur hebt of de hele dag wilt doorbrengen, in de 15 theaters en 15 galerieën van het Newseum vind je iets voor iedereen in de familie.

DAG 7 – WASHINGTON D.C.
Vandaag tour je door de stad aan boord van een dubbeldekkerbus met open dak. Deze tour omvat meer dan 25 haltes in Washington, die de belangrijkste bezienswaardigheden in ongeveer een cirkel van ongeveer tweeëneenhalf uur bestrijken. Dankzij de hop on en hop off flexibiliteit kan de tour de hele dag duren door monumenten, musea, winkels en eetgelegenheden op uw gemak te bezoeken. Maak je eigen tour door je haltes te kiezen. Bezoek Alington National Cemetery. Loop langs de National Mall; wordt vaak de “voortuin van de natie” genoemd. Het breidt zich uit van het Lincoln Memorial op de Potomac naar het Capitol Building en het Supreme Court op Capitol Hill. Langs de Mall bevinden zich de meerderheid van de 18 musea die het Smithsonian Institution, de War Memorials en het Washington Monument omvatten, die ritten naar de top van de obelisk biedt en ten zuiden van het illustere Witte Huis ligt. Neem vandaag de tijd om The Newseum te bezoeken.

DAG 8 – WASHINGTON D.C. NAAR BRUSSEL
Transfer per shuttle van uw hotel naar Washington Dulles International Airport.

Prijs en voorwaarden

Standaard categorie hotels 
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 1.390
Prijs per persoon in single vanaf € 2.090
Prijs per persoon in triple vanaf € 1.260
Prijs per persoon in quadruple vanaf € 1.190

Superior categorie hotels
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 1.580
Prijs per persoon in single vanaf € 2.480
Prijs per persoon in triple vanaf € 1.390
Prijs per persoon in quadruple vanaf € 1.290

• Accommodatie voor 7 nachten inclusief taksen
• Treintickets volgens programma in coach klasse
• Boston Old Town Trolley Hop On – Hop Off Tour (1 dag)
• Freedom Trail wandeltocht
Hop On – Hop Off Tour  in New York City (2 dagen)
• Historische wandeling door Philadelphia
•Washington Big Bus Premium Tour (1 dag) 
• Toegang tot het Newseum
• Transfer per shuttle van het hotel in Washington naar de luchthaven

• Vluchten
• Taxi’s
• Maaltijden en attracties tenzij anders vermeld 
• Persoonlijke uitgaven
• Annulerings- en bijstandsverzekering

Heeft u interesse in deze reis
of heeft u nog vragen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen. 
Mail me op tine.c@travel-experts.be
Bel me op +32 (0)474 338 442
Of maak hier online een afspraak voor een kenningsmakingsgesprek

Uw Travel Expert,
Tine Coekaerts

Schuiven naar boven