Totem Peaks

Een klassieke route, via het adembenemende landschap van de provincies British Columbia en Alberta. Reis vanuit Vancouver naar het oosten door de Okanagan Valley en Glacier National Park naar de wereldberoemde vakantieoorden Banff en Jasper. Ga via Mount Robson, Wells Gray Provincial Park en de Cariboo-regio naar het noorden naar de Pacifische kust en vaar met de spectaculaire Inside Passage op BC Ferries naar Vancouver Island. Verderop ligt het charmante Victoria en vervolgens de terugkeer per ferry naar Vancouver.

Reisroute

Dag 1 – Aankomst in Vancouver
Dag 2 – Vancouver
Dag 3 – Vancouver naar Penticton (+/- 420km)
Dag 4 – Penticton naar Revelstoke (+/- 270km)
Dag 5 – Revelstoke  naar Banff (+/- 290km)
Dag 6 – Banff National Park
Dag 7 – Banff naar Jasper (+/- 290km)
Dag 8 – Jasper naar Prince George (+/- 380km)
Dag 9 – Prince George naar Smithers (+/- 370km)
Dag 10 – Smithers naar Prince Rupert (+/- 350km)
Dag 11 – Prince Rupert naar Port Hardy (cruise)
Dag 12 – Port Hardy naar Campbell River (+/- 240km)
Dag 13 – Campbell River naar Victoria (+/- 270km)
Dag 14 – Victoria naar Vancouver (+/- 110km)
Dag 15 – Einde van de reis

Programma

DAG 1 – AANKOMST IN VANCOUVER
Aankomst op Vancouver International Airport en transfer naar uw hotel in het centrum. Haal uw Canada Roadbook op bij de receptie en check-in. De rest van de dag vrij. Overnachting in Vancouver.

DAG 2 – VANCOUVER
Je hebt de hele dag om Vancouver en de omgeving te verkennen. Mijn suggesties: Stanley Park, het MacMillan Planetarium, Chinatown, Gastown, Granville Island, Hangbrug Capilano, Grouse Mountain en Stanley Park. Overnachting in Vancouver.

DAG 3 – VANCOUVER NAAR PENTICTON (+/- 420km)
Mooie rit naar Penticton in de Okanagan-vallei, bekend om zijn weelderige boomgaarden, stranden en een warm, droog klimaat. Eénmaal in Penticton geniet u van de openluchtactiviteiten, de gastronomie en de levensvreugde. Bomen en een voetgangerszone omzomen het strand dat zich langs het noorden van de stad strekt. Overnachting in Penticton.

DAG 4 – PENTICTON NAAR REVELSTOKE (+/- 270km)
‘S Ochtends vrije tijd om te genieten van de Okanagan-vallei. Rij vervolgens langs spectaculaire watervallen, torenhoge pieken en prachtige meren op weg naar het Revelstoke-gebied. Overnachting in de buurt van Revelstoke.

DAG 5 – REVELSTOKE NAAR BANFF (+/- 290km)
Rijd door Glacier National Park en Rogers Pass op weg naar de Canadese Rockies. Yoho National Park markeert de provinciale grens en ontmoet hier het eerste nationale park van Canada. Kicking Horse Pass is zeker een schilderachtig hoogtepunt van het park. Geniet even van het prachtige Lake Louise meer, ook wel een de parel van Canada genoemd, vooraleer u doorreist naar het bruisende vakantieoord Banff. Dit prachtige meer biedt u schitterend smaragd getint water en als achtergrond majestueuze bergen met besneeuwde pieken. Werkelijk een postkaart waardig kader, zeker niet te missen ! Overnachting in Banff.

DAG 6 – BANFF NATIONAL PARK
U kan de hele dag genieten van Banff en omstreken. Banff is niet enkel een park maar ook een charmant bergdorp gelegen in het hart van de majestueuze Rockies, op een hoogte van wel 1380 meter. U bent er omringd door bergen, gletsjers, bossen, weides en rivieren. U zal snel begrijpen waarom men het over een niet-te-missen bestemming heeft. Vergeet zeker niet het museum over de natuurgeschiedenis van Banff te bezoeken. Ook kan u raften op de rivier of een cruise boeken op het Minnewanka meer. Verblijf in Banff.

DAG 7 – BANFF NAAR JASPER (+/- 290km)
Reis naar Jasper langs de spectaculaire “promenade des Glaciers”. Deze route wordt als één van de mooiste ter wereld beschouwd. U krijgt meerdere gelegenheden om prachtige foto’s vast te leggen van de besneeuwde pieken, de weelderige prairies en de watervallen. Stop onderweg even aan het Peyto meer met zijn schitterende turquoise blauw water afkomstig van de Peyto gletsjer. Het contrast met de bossen naaldbomen die het omringen is werkelijk hemels. Het nationaal park Jasper is beroemd voor zijn uitgestrekte valleien, kronkelige rivieren, besneeuwde pieken en zijn bruisende geschiedenis. Verblijf in Jasper.

DAG 8 – JASPER NAAR PRINCE GEORGE (+/- 380km)
De Yellowhead Highway kronkelt langs Mount Robson, de hoogste piek in de Rockies, en daalt af in de uitgestrekte bossen van Noord-British Columbia. Volg de noordelijke arm van de Fraser River door de Cariboo-regio. Overnachting in Prins George.

DAG 9 – PRINCE GEORGE NAAR SMITHERS (+/- 370km)
Vandaag geniet u tijdens uw reis van een steil en wild landschap langs de binnenlandse bergketens. Smithers is een charmante stad met een erg unieke architectuur. De prachtige bergen met de duizelingwekkende Gudson Bay Mountain waar nog een gletsjer bovenop pronkt, biedt u een adembenemend kader. Verblijf in Smithers.

DAG 10 – SMITHERS NAAR PRINCE RUPERT (+/- 350km) 
Volg de schilderachtige vallei van de Skeena-rivier naar de actieve havenstad Prins Rupert. Overnachting in Prins Rupert.

DAG 11 – PRINCE RUPERT NAAR PORT HARDY (CRUISE)
Geniet van een dagcruise op de oceaan aan boord van BC Ferries langs de kustlijn van British Columbia. De beroemde Inside Passage-cruise eindigt in Port Hardy. Overnachting in Port Hardy.

DAG 12 – PORT HARDY NAAR CAMPBELL RIVER (+/- 240km)
Reis langs oostelijke oever van Vancouver Island naar Campbell River, een knooppunt voor het vissen op sportzalm. Overnachting in Campbell River.

DAG 13 – CAMPBELL RIVER NAAR VICTORIA (+/-270km) 
Ga verder langs de kust, langs schilderachtige badplaatsen zoals Courtenay, Qualicum Beach, Parksville en Nanaimo. Bezoek in Duncan het culturele en conferentiecentrum van Quw’utsun en in Chemainus kunt u de beroemde muurschilderingen zien. Wanneer u Victoria, de hoofdstad van British Columbia, nadert, reist u langs de schilderachtige Malahat Drive, die royale vergezichten over het water en de Golfeilanden biedt. Overnachting in Victoria.

DAG 14 – VICTORIA NAAR VANCOUVER (+/- 110km)
Voordat je Victoria’s charmes en de schoonheid van de Inner Harbor verlaat, raad ik je aan Butchart Gardens te bezoeken, een prachtige tentoonstelling van bloemen en struiken in een oude steengroeve. Geniet van een mini-cruise op BC Ferries die je rondleidt over de vele Golfeilanden, door de Straat van Georgia naar het vasteland van British Columbia voor wat last-minute boodschappen. Overnachting in Vancouver.

DAG 15 – EINDE VAN DE REIS

Prijs en voorwaarden

Economy categorie hotels
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 1.490
Prijs per persoon in single vanaf € 2.830

Standaard categorie hotels
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 1.640
Prijs per persoon in single vanaf € 3.130

•Een gepersonaliseerd Canada Roadbook met essentiële reisinformatie met overzichtsnotities over het gebied van reizen, lokale bezienswaardigheden en attracties, hoogtepunten van de dagelijkse route, provinciale kaarten met stadsgidsen, hotelvouchers en op maat gemaakte routekaarten per dag
•Accommodatie voor 14 nachten 
• Hoteltaksen
•Inside Passage cruise Prince Rupert naar Port Hardy op dag 11
• Ferry op dag 14: Swartz Bay naar Tsawwassen

• Vluchten
• Maaltijden en attracties tenzij anders vermeld 
• Huurwagen
• Toegang nationale parken
• Persoonlijke uitgaven
• Annulerings- en bijstandsverzekering

Heeft u interesse in deze reis
of heeft u nog vragen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen. 
Mail me op tine.c@travel-experts.be
Bel me op +32 (0)474 338 442
Of maak hier online een afspraak voor een kenningsmakingsgesprek

Uw Travel Expert,
Tine Coekaerts

Schuiven naar boven