Eastern Rail Discovery en New England Cruise

Unieke combinatie om de historische steden en dramatische landschappen van Ontario, Quebec, de Maritimes, Maine en Massachusetts te ontdekken. De 7-daagse New England Holland America Line cruise van Montreal naar Boston biedt comfortabele accommodatie aan boord van een elegant, middelgroot cruiseschip. Leuke activiteiten aan boord, voortreffelijk dineren en aantrekkelijke faciliteiten terwijl je overdag stopt in de Canadese Maritimes en het noorden van New England.

Reisroute 

Dag 1 – Aankomst in Toronto
Dag 2 – Toronto
Dag 3 – Niagara Falls
Dag 4 – Van Toronto naar Ottawa met de trein
Dag 5 – Ottawa
Dag 6 – Van Ottawa naar Montreal met de trein
Dag 7 – Montreal
Dag 8 – St. Laurence Seaway / Cruise Holland America Line
Dag 9 – Quebec / Cruise Holland America Line
Dag 10 – St. Laurence Gulf / Cruise Holland America Line
Dag 11 – Charlottetown / Cruise Holland America Line
Dag 12 – Sydney / Cruise Holland America Line
Dag 13 – Halifax / Cruise Holland America Line
Dag 14 Bar Harbor / Cruise Holland America Line
Dag 15 Aankomst in Boston 

 

Programma

Dag 1 – AANKOMST IN TORONTO
Aankomst op de internationale luchthaven van Toronto en transfer naar je hotel in de binnenstad voor een verblijf van drie dagen. Haal uw informatieset op bij de receptie bij het inchecken. De rest van de dag is vrij om het commerciële en culturele centrum van Canada te verkennen. Overnachting in Toronto.

Dag 2 – TORONTO
Geniet van de vrijheid van een hop-on-hop-off stadstour onder leiding van een vriendelijke en deskundige gids, die je leert over de leuke feiten en geschiedenis van Toronto met haltes bij / nabij alle grote hotels in de binnenstad. Toegang tot de CN Tower, die 335,33 meter lang is, is inbegrepen. Neem de glazen liften naar de top en geniet van een onvergetelijk uitzicht op Toronto en Lake Ontario. Overnachting in Toronto.

Dag 3 – NIAGARA FALLS
Geniet van een dagexcursie naar de Niagara-watervallen. De route neemt je mee door de weelderige fruitteelt en het wijngebied van het schiereiland Niagara. Bewonder het spektakel van de beroemde Niagara Falls en stap aan boord van de Hornblower voor een fantastische boottocht naar de voet van de Horseshoe Falls. Je hebt voldoende tijd bij de watervallen om foto’s te maken en het donderende water te bewonderen, of om een wandeling naar de stad te maken. Hoogtepunten zijn onder meer een maaltijd en een reis langs de prachtige Niagara Parkway, terwijl deze zich een weg baant langs de Niagara-kloof. Je komt langs de historische gemeenschap van Niagara-on-the-Lake voordat je terugkeert naar Toronto voor de avond. Overnachting in Toronto.

Dag 4 – VIA RAIL / THE CORRIDOR VAN TORONTO NAAR OTTAWA
Vanochtend ga je op eigen houtje naar Union Station om er aan boord te gaan van The Corridor-trein van VIA Rail die je naar Ottawa brengt. Je passeert schilderachtige stadjes langs Lake Ontario, de historische stad Kingston en de regio Thousand Islands. Bij aankomst in Ottawa is de rest van de dag vrij om de majestueuze openbare gebouwen en werken van de Canadese hoofdstad te verkennen. Maak een wandeling langs het beroemde Rideau-kanaal (door UNESCO aangewezen als werelderfgoed) of ontdek wat de bruisende Byward-markt te bieden heeft. Overnachting in Ottawa.

Dag 5 – OTTAWA
Geniet vandaag van een hop-on / hop-off sightseeingtour door Ottawa. Je ziet de parlementsgebouwen, Embassy Row, de Royal Canadian Mint, de National Gallery of Canada, het National Aviation Museum, de residentie van de premier en de gouverneur-generaal, het RCMP Museum and Stables, het National Arts Centre en nog veel meer. U rijdt door schilderachtige tuinen en parken en langs het Rideau-kanaal. Overnachting in Ottawa.

Dag 6 – VIA RAIL / THE CORRIDOR VAN OTTAWA NAAR MONTREAL
Vandaag vertrek je van Ottawa naar Montreal aan boord van The Corridor van VIA Rail. Je verlaat de hoofdstad van Ottawa en gaat op weg naar de kustlijn van de machtige St. Lawrence-rivier. De korte spoorpassage door het omliggende achterland ten oosten van Ottawa en de buitenwijken van Montreal geeft je na je aankomst voldoende tijd om vertrouwd te raken met een van de grote steden van Canada. Loop door de levendige St. Catherine Street met zijn vele winkels en cafés of proef de verfijnde keuken en het uitbundige nachtleven. Overnachting in Montreal.

Dag 7 – MONTREAL
Vandaag ga je op een 3-uur durende sightseeingtour door Montreal. U zult tal van hoogtepunten zien, zoals de Notre Dame-basiliek, de financiële en woonwijken, het historische oude Montreal, het charmante Quartier Latin en nog veel meer. Je bezoekt het Olympisch Complex, reist door de campus van de McGill University en geniet van het panoramische uitzicht vanaf een observatiepunt bovenop de Mont Royal. Overnachting in Montreal.

Dag 8 – CRUISE MET HOLLAND AMERICA LINE  / ST LAWRENCE SEAWAY
Vandaag stap je aan boord van het cruiseschip van Holland America en verlaat je de haven van Montreal voor 8 dagen varen over de St. Lawrence-rivier en langs de oostkust van de Maritimes naar de VS. De schilderachtige kustlijn is bezaaid met gemeenschappen die de historische steden verbinden en het verhaal van twee naties vertellen. Overnachting aan boord van het cruiseschip van Holland America Line.

Dag 9 – CRUISE MET HOLLAND AMERICA LINE  / QUEBEC
Gezien vanaf de rivier overtuigen de kantelen en gebouwen van dit UNESCO-werelderfgoed de bezoekers dat ze in een oude Europese stad zijn aangekomen. Passagiers kunnen de kabelbaan of de “nekbrekende stappen” naar de benedenstad nemen. Andere hoogtepunten zijn de Notre Dame des Victoires, de wijk Petit Champlain, de haven en het Musée de la Civilization. Overnachting aan boord van het cruiseschip van Holland America Line.

Dag 10 – CRUISE MET HOLLAND AMERICA LINE  / GULF OF ST LAWRENCE
Een dag doorgebracht op het water dat de St. Lawrence opvaart terwijl het breder wordt en het water van de rivier zich begint te vermengen met dat van de oceaan. Bij deze samenvloeiing verzamelen walvissen zich vaak om te eten in de warmere wateren waar voedsel overvloedig is. Overnachting aan boord van het cruiseschip van Holland America Line.

Dag 11 – CRUISE MET HOLLAND AMERICA LINE  / CHARLOTTETOWN
De kleinste provincie van Canada is een eiland dat lijkt te zijn gebonden aan New Brunswick door de 13 km lange Confederation Bridge. De grootste stad op Prins Edwardeiland en de hoofdstad, de Victoriaanse architectuur van Charlottetown, de overvloed aan parken en de ligging aan de haven maken het een idyllische stopplaats voor cruisebezoekers. Loop over de keien van Victoria Row, bekijk het huis dat ‘Anne of Green Gables’ inspireerde, of verken de wilde oever van het Prince Edward Island National Park. Overnachting aan boord van het cruiseschip van Holland America Line.

Dag 12 – CRUISE MET HOLLAND AMERICA LINE  / SYDNEY
Aan het noordoostelijke uiteinde van de provincie ligt het eiland Cape Breton, wiens wilde en mooie topografie het Nationaal Park Cape Breton Highlands, het meer van Bras d’Or en de kilometers lange kustlijn omvat. Er zijn hooglanddorpen voor cruisebezoekers om te zien, de schilderachtige Cabot Trail om te verkennen en het fort van Louisbourg om te inspecteren – waar elke schuur, kazerne en pijpen en drumkorps verschijnt net zoals het deed toen de troepen van koning Louis de site bezetten in 1744. Overnachting aan boord van het cruiseschip van Holland America Line.

Dag 13 – CRUISE MET HOLLAND AMERICA LINE  /  HALIFAX
Halifax ligt aan een van de grote natuurlijke havens van de planeet en is versierd met bezienswaardigheden zoals het fort Citadel, Pier 21 (Ellis Island, Canada) en het Maritiem Museum van de Atlantische Oceaan. Buiten de stad kunnen cruisebezoekers de grillige topografie van Peggy’s Cove en het Duitse dorp Lunenburg bezoeken – zo zorgvuldig gerestaureerd dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Overnachting aan boord van het cruiseschip van Holland America Line.

Dag 14 – CRUISE MET HOLLAND AMERICA LINE  / BAR HARBOR (USA)
Een van de meest ruige steden van de oostelijke Verenigde Staten, het ruwe kustlandschap trok Hudson River School-schilders in de jaren 1840, hun kunst stimuleerde op zijn beurt bezoekers naar het gebied. Bar Harbor ontwikkelde zich tot een exclusief toevluchtsoord voor de high society van de oostkust en werd al snel bejuweld met grote herenhuizen en onberispelijke tuinen. Cruisebezoekers kunnen door de straten van de stad wandelen, ontspannen op Village Green of de Cadillac-berg beklimmen. Overnachting aan boord van het cruiseschip van Holland America Line.

Dag 15 – CRUISE MET HOLLAND AMERICA LINE  / BOSTON
Aangekomen in uw haven van bestemming Boston, stapt u uit en neemt u misschien wat tijd om enkele historische hoogtepunten te bezoeken, zoals Paul Revere House, Old North Church, het Old State House en Faneuil Hall.  

Prijs en voorwaarden

Standaard categorie hotels + binnenkajuit
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 2.790
Prijs per persoon in single vanaf € 4.290

Standaard categorie hotels + buitenkajuit
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 3.220
Prijs per persoon in single vanaf € 4.650

Superior categorie hotels + binnenkajuit
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 2.990
Prijs per persoon in single vanaf € 4.790

Superior categorie hotels + buitenkajuit
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 3.320
Prijs per persoon in single vanaf € 5.250

Deluxe categorie hotels + binnenkajuit
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 3.325
Prijs per persoon in single vanaf € 5.260

Deluxe categorie hotels + buitenkajuit
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 3.655
Prijs per persoon in single vanaf € 5.820

•Accommodatie voor 14 nachten (inclusief 7 nachten aan boord van het cruiseschip Holland America Line)
• 7-daagse / 8-daagse Holland America Line cruise van Montreal naar Boston inclusief: alle maaltijden beginnend met diner op dag 8 en eindigend met ontbijt op dag 15; activiteiten en faciliteiten aan boord
• 2 uur durende sightseeingtour door Toronto
• CN Tower toegang
• Volledige dag excursie naar Niagara Falls inclusief lunch en Hornblower Niagara Cruises Voyage To The Falls boottocht
• Toronto naar Ottawa treinticket op The Corridor (Economy Class) van VIA Rail
• 2-uur durende sightseeingtour door Ottawa omvat Discover the Capital Tour (hop on / hop off) op dag 5.
• Treinticket van Ottawa naar Montreal op The Corridor van VIA Rail (Economy Class)
• 3 uur durende sightseeingtour door Montreal
• Hoteltaksen

• Vluchten
• Maaltijden en attracties tenzij anders vermeld
• Begeleide excursies aan boord Holland America Line
• Fooien voor bemanning en personeel aan boord van Holland America
• Niet vermelde transfers
• Persoonlijke uitgaven
• Annulerings- en bijstandsverzekering

Heeft u interesse in deze reis
of heeft u nog vragen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen. 
Mail me op tine.c@travel-experts.be
Bel me op +32 (0)474 338 442
Of maak hier online een afspraak voor een kenningsmakingsgesprek

Uw Travel Expert,
Tine Coekaerts

Schuiven naar boven