Great Parks of East Canada

De multiculturele stad Toronto is het startpunt van deze rondreis van twee weken. In noordelijke richting van Toronto, verken je de nationale parken in het binnenland van Ontario. Na een kort verblijf in de hoofdstad Ottawa, keert u terug naar de rust van de natuur in de nationale parken van Quebec. Daarna ga je zuidwaarts via de bruisende steden Quebec City en Montreal, beroemd om hun levensvreugde, naar de donderende pracht van Niagara Falls.

Reisroute

Dag 1 – Aankomst in Toronto
Dag 2 – Toronto naar Midland (+/- 170km)

Dag 3 – Midland naar Huntville (+/- 140km)
Dag 4 – Huntville
Dag 5 – Huntville naar Gatineau Park / Ottawa (+/- 340km)
Dag 6 – Ottawa naar Tremblant (+/- 155 km)
Dag 7 – Tremblant
Dag 8 – Tremblant naar Quebec (+/- 370 km)
Dag 9 – Quebec
Dag 10 – Quebec naar St. Michel-des-Saints (+/- 300km)
Dag 11 – St. Michel-des-Saints
Dag 12 – St. Michel-des-Saints naar Montreal (+/- 170km)

Dag 13 – Montreal naar Kingston (+/- 290km)
Dag 14 – Kingston naar Niagara Falls (+/- 400 km)
Dag 15 – Niagara Falls naar Toronto (+/- 120km)

Programma

DAG 1 – AANKOMST IN TORONTO
Aankomst Pearson International Airport, Toronto en transfer naar uw hotel in het centrum. Haal uw Canada Roadbook bij de receptie terwijl u incheckt. Rest van de dag is ter vrije besteding om te winkelen in het Eaton Centre of misschien het proeven van de fijne keuken en het nachtleven van Toronto. Overnachting in Toronto.

DAG 2 – TORONTO NAAR MIDLAND (+/- 170km)
Mooie rit naar Huron via Penetanguishene, een oud inheems dorp met een prachtige haven. Bezoek zeker de “30.000 eilanden” van Georgian Bay. Overnachting in Midland.

DAG 3 – MIDLAND NAAR HUNTVILLE (+/- 140km)
Verlaat Midland in noordoostelijke richting naar het eeuwenoude provinciale park Algonquin en de prachtige regio Muskoka. Overnachting in de buurt van Huntsville.

DAG 4 – HUNTVILLE
In Huntsville kan je tennissen, golfen, boottochten maken, paardrijden en wandelen. Op een klein eindje rijden liggen Lion’s Lookout Park of Muskoka Pioneer Village. Overnachting in de buurt van Huntsville.

DAG 5 – HUNTVILLE NAAR GATINEAU PARK / OTTAWA (+/- 340km)
Reis naar Quebec naar Gatineau Park. Geniet in Gatineau Park van kilometerslange fietspaden en fascinerende uitzichten vanaf de uitkijk over de rivier. Overnachting in Ottawa.

DAG 6 – OTTAWA NAAR TREMBLANT (+/- 155 km)
Verken de hoofdstad en de parlementsgebouwen, of maak een cruise op de rivier de Ottawa. Het is een korte rit naar de Laurentian Mountains. Overnachting in Tremblant.

DAG 7 –TREMBLANT
Geniet van een volledige dag in de Laurentians. Breng zeker aan bezoek aan het dorp St. Jovite en Mont-Tremblant Park, het oudste provinciale park van Quebec. Overnachting in Tremblant.

DAG 8 –TREMBLANT NAAR QUEBEC (+/- 370 km)
Een mooie rit over de Chemin du Roy brengt je langs tal van historische Frans-Canadese dorpen. Trois-Rivieres is de op een na oudste stad van Quebec en veel van de straten worden gekenmerkt door 18e-eeuwse stijlstructuren en galerijen. In Batiscan kunt u de stenen prebystery bekijken, een architecturaal juweel en misschien zelfs historische ambachtelijke demonstraties zien. Overnachting in Quebec City.

DAG  9 – QUEBEC
Volledige dag in Quebec City, de oudste stad van Canada. Hoogtepunten zijn de vestingwerken, een nationaal historisch park; Place Royale en Old Quebec, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed; of de Montmorency Falls. Overnachting in Quebec City.

DAG 10 – QUEBEC NAAR ST. MICHEL-DES-SAINTS (+/- 300km)
Schilderachtige rit door de vruchtbare vlaktes en glooiende heuvels van de regio’s Mauricie / Bois-Francs en Lanaudiere, op weg naar de bossen en het ongerepte landschap van het achterland van Quebec. Overnachting in St. Michel-des-Saints.

DAG 11 – ST. MICHEL-DES-SAINTS
Een prachtig landschap omringt u in Reservoir Taureau en Baie du Milieu, met tal van mogelijke buitenactiviteiten. Ik raad kanovaren, kajakken, mountainbiken of zeilen aan. Of ga naar de heuvels langs de wandelpaden. Overnachting in St. Michel-des-Saints.

DAG 12 – ST. MICHEL-DES-SAINTS NAAR MONTREAL (+/- 170km)
Doorkruis de regio Lanaudiere en zijn vele meren. Stop in Berthierville en bezoek het Gilles Villeneuve Museum en ga dan verder naar de levendige, bruisende stad Montreal. Breng zeker een bezoek aan de Notre-Dame Basilica, de Olympische site, de Biodome, het Montreal Museum of Fine Arts, Mt. Royal Park, Casino of de ondergrondse stad. Overnachting in Montreal.

DAG 13 –MONTREAL NAAR KINGSTON (+/- 290km)
Steek de grens over naar Ontario en verken de rust van de regio Thousand Islands. Bezoek Upper Canada Village in Morrisburg en Old Fort Henry of maak een ontspannen cruise door de Thousand Islands. Overnachting in Kingston.

DAG 14 – KINGSTON NAAR NIAGARA FALLS (+/- 400 km)
Rij langs Lake Ontario, langs de hoofdstad van Ontario, Toronto, om Niagara Falls te bereiken. Bezoek Niagara-onthe- Lake, een charmant 19e-eeuws dorp. Eenmaal in Niagara Falls, trek je regenjas aan en stap aan boord voor de rit van je leven! De Hornblower Niagara Cruises – Voyage To The Falls-tour neemt je mee naar de American Falls voordat je langs enorme rotsformaties vaart naar het prachtige zicht op de donderende Horseshoe Falls. Terwijl de Hornblower vecht tegen de wateren, profiteer je van onovertroffen fotomomenten. Overnachting in Niagara Falls.

DAG 15 –NIAGARA FALLS NAAR TORONTO (+/- 120km)
Keer terug naar Pearson International Airport, Toronto voor uw terugvlucht.

Prijs en voorwaarden

Economy categorie hotels
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 1.550
Prijs per persoon in single vanaf € 2.890

Standaard categorie hotels
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 1.660
Prijs per persoon in single vanaf € 2.990

Superior categorie hotels
Prijs per persoon in dubbel vanaf € 2.050
Prijs per persoon in single vanaf € 3.770

•Een gepersonaliseerd Canada Roadbook met essentiële reisinformatie met overzichtsnotities over het gebied van reizen, lokale bezienswaardigheden en attracties, hoogtepunten van de dagelijkse route, provinciale kaarten met stadsgidsen, hotelvouchers en op maat gemaakte routekaarten per dag.
•Accommodatie voor 14 nachten 
• Hoteltaksen
•Dagen 10 en 11, Auberge du Lac Taureau – gebruik van kano’s, kajaks, waterfietsen, montain bikes (1 uur) of zeilboten (1 uur), toegang tot strand, overdekt zwembad en jacuzzi
• Dag 14, Niagara Falls – Hornblower Niagara Cruises – Voyage To The Falls

• Vluchten
• Maaltijden en attracties tenzij anders vermeld 
• Huurwagen
• Persoonlijke uitgaven
• Annulerings- en bijstandsverzekering

Heeft u interesse in deze reis
of heeft u nog vragen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen. 
Mail me op tine.c@travel-experts.be
Bel me op +32 (0)474 338 442
Of maak hier online een afspraak voor een kenningsmakingsgesprek

Uw Travel Expert,
Tine Coekaerts

Schuiven naar boven