Alaska Family Fun

Deze geweldige gezinsroute is specifiek gepland om een rustig reistempo mogelijk te maken, waardoor er voldoende tijd is voor gezinsgerichte activiteiten. Topbestemmingen zijn bezoeken aan zowel de nationale parken Denali als Kenai Fjords. Hoogtepunten zijn het rijden aan boord van een "whistle stop" -trein van de Alaska Railroad naar de spectaculaire Spencer-gletsjer, rijden langs enkele van de meest schilderachtige wegen van Alaska en een cruise naar een afgelegen eiland in Resurrection Bay voor een zalmbak-lunch. De activiteiten omvatten een zachte vlottertocht op de rivier op de Spencer-gletsjer, een begeleide bustour naar Denali, ontmoet Iditarod-sledehonden en leer over het unieke onderwaterleven van Alaska.

Reisroute

Dag 1 – Aankomst in Anchorage
Dag 2 – Anchorage
Dag 3 – Anchorage naar Denali National Park
Dag 4 – Denali National Park
Dag 5 – Denali National Park naar Wasilla
Dag 6 – Wasilla naar Seward
Dag 7 – Seward
Dag 8 – Seward naar Anchorage
Dag 9 – Vertrek Anchorage

Programma

Dag 1 – AANKOMST ANCHORAGE
Bij aankomst in Anchorage haalt u uw huurauto op het vliegveld op en rijdt u naar uw hotel. Anchorage is de grootste stad van Alaska, gelegen tussen de Chugach Mountains en Cook Inlet. Anchorage biedt een overvloed aan winkels, culturele bezienswaardigheden en gastronomische restaurants en biedt een uitstekende start van uw vakantie. Overnachting in Anchorage. 

Dag 2 – ANCHORAGE
Begin de familie-uitstap in Alaska met een geweldig hoogtepunt: een ritje met de stoomtrein van Alaska Railroad en een dobbertocht omgeven door een prachtig landschap en ijsbergen! In de ochtend rijdt u van Anchorage langs de schilderachtige Turnagain Arm naar het treinstation Portage. Plan enkele haltes langs de rit om van het landschap te genieten. Om 13.25 uur vertrekt u vanuit Portage op de Alaska Railroad en maakt u een korte maar mooie treinreis naar Spencer Glacier in de afgelegen Chugach Mountains. Stap aan boord van je vlot voor een zachte dobber van 2 uur tussen de ijsbergen bij Spencer Lake en langs de Placer River. Na de floattrip keert u om 17:15 uur terug naar het treinstation van Portage en rijdt u ontspannen terug naar Anchorage. Overnachting in Anchorage.

Dag 3 – ANCHORAGE NAAR DENALI NATIONAL PARK
Verlaat Anchorage en volg de Glenn Highway in noordelijke richting. Een paar interessante haltes langs deze snelweg zijn het Alaska Native Heritage Center en het Eklutna Indian Village. Vervolgens via de Parks Highway richting Denali National Park.U rijdt door de Matanuska-Susitna-vallei en het Denali State Park. Neem de afrit naar het schilderachtige stadje Talkeetna, bekend om zijn speciale charme in het achterland. Als het weer het toelaat, heeft Talkeetna een van de beste uitzichten op de berg Denali en de Alaska Range. Vanaf hier kunt u vertrekken op een spectaculaire rondvlucht om te landen op een gletsjer op Denali of een jetboat-tour (niet inbegrepen). Overnachting bij de ingang van het Denali-park.

Dag 4 – DENALI NATIONAL PARK
Geniet van een vrije dag in Denali. Misschien wilt u een optionele tour toevoegen, zoals een bustour door het nationale park of sightseeing per helikopter. Wandelen en hondenslededemonstraties zijn ook uitstekende mogelijkheden. Overnachting bij de ingang van het Denali-park.

Dag 5 – DENALI NATIONAL PARK NAAR WASILLA
Vandaag rijdt u de Parks Highway terug naar het zuiden naar het Wasilla-gebied. Bezienswaardigheden in het gebied Mat-Su zijn het Iditarod Museum, het Independence Mine State Historical Park, de Musk Ox-boerderij en de rendierboerderij. Overnachting in het Palmer / Wasilla-gebied.

Dag 6 – WASILLA NAAR SEWARD
Rijd vandaag in zuidelijke richting naar het schiereiland Kenai en passeer schilderachtige landschappen op weg naar Seward. Onderweg kunt u het Alaska Wildlife Conservation Center bezoeken; een tehuis voor weesdieren en Exit Glacier; een van de meest toegankelijke gletsjers van Alaska. ‘S Middags bezoekt u het Alaska SeaLife Center in Seward. Het SeaLife Center is een ultramoderne marine wetenschapsfaciliteit waar u het diverse onderwaterleven en de zeevogels van Alaska van dichtbij kunt bekijken. Overnachting in Seward.

Dag 7 – SEWARD
Vrije ochtend om Seward te verkennen. Rond het middaguur vertrek je op een cruise van 4,5 uur door de rijke wateren van Resurrection Bay. Het gebied heeft een overvloed aan dieren in het wild, gletsjers en adembenemende landschappen. De cruise stopt op Fox Island voor een gegrilde zalm uit Alaska en een prime rib-lunch in een lodge. Je hebt tijd om te strandkammen of om het educatieve programma van National Park Ranger bij te wonen voordat je je cruise voortzet. Wie weet ziet u Stellar zeeleeuwen, zeehonden, adelaars en walvissen. Vaar langs het Alaska Maritime National Wildlife Refuge, de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan vogels, zoals papegaaiduikers en aalscholvers. Zie Bear Glacier op afstand, de grootste gletsjer in het Kenai Fjords National Park. Overnachting in Seward.

Dag 8 – SEWARD NAAR ANCHORAGE
Voordat je vertrekt bezoek je Mitch Seavey’s Iditarod Racing Kennel, hier ontmoet je beroemde sledehonden, knuffel je schattige puppy’s, kleed je je aan als een Iditarod-musher en neem je de spectaculaire wildernis van Alaska op terwijl je 3 kilometer met een Iditarod-racer snelt. De rit terug naar Anchorage is een uitstekende gelegenheid om bij Portage Glacier te stoppen en het bezoekerscentrum te bezichtigen of de luchttram naar de top van Mt. Alyeska in Girdwood te nemen. Overnachting in Anchorage.

Dag 9 – ANCHORAGE
Afhankelijk van je vertrektijd heb je misschien vrije tijd voor souvenirs of extra excursies. Breng uw auto terug naar het autoverhuurstation van de luchthaven Anchorage.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon vanaf:

Single: € 3.999
Dubbel: € 2.399
Triple: € 1.899
Quad: € 1.599
Kind: € 389

Prijzen voor kinderen zijn geldig voor kinderen van 2 tot 11 jaar, waarbij een kamer wordt gedeeld met ten minste 2 volledig betalende volwassenen en waarbij gebruik gemaakt wordt van de aanwezige bedden.
Maximaal 4 personen per kamer.

De minimumleeftijd voor dit programma is 2 jaar.

 

•8 hotelovernachtingen in middenklasse hotels
• 8 dagen middelgrote autohuur inclusief onbeperkte kilometers
• Spencer Glacier float trip van / naar Portage met een ritje op de Alaska Railroad
• Algemene toelating tot het Alaska SeaLife Center
• Ressurection Bay bootcruise met lunchstop op Fox Island
•Seavey’s Ididaride Kennel-tour inclusief rit met hondenkar
• Hoteltaksen

• Vluchten
• Maaltijden en attracties tenzij anders vermeld
• Verzekering autohuur inclusief extra bestuurder, benzine en GPS
• Persoonlijke uitgaven
• Annulerings- en bijstandsverzekering

Heeft u interesse in deze reis
of heeft u nog vragen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen. 
Mail me op tine.c@travel-experts.be
Bel me op +32 (0)474 338 442
Of maak hier online een afspraak voor een kenningsmakingsgesprek

Uw Travel Expert,
Tine Coekaerts

Schuiven naar boven