Culinaire groepsreis Lissabon & Alentejo

Leuke mix van culturele hoogtepunten zoals Lissabon, Sintra en Evora afgewisseld met culinaire verwennerij inclusief wijnproeverijen, kookworkshop en zelfs je eigen wijn maken! We logeren in luxueuze en unieke hotels waar de focus op gastronomie ligt.

Troeven van deze reis?

  • Sintra en Evora, beide geclassificeerd als UNESCO werelderfgoed
  • Logeren op toplocaties in 4 en 5 sterrenhotels
  •  Uitmuntende restaurants 
  • Afwisselend programma toegankelijk voor iedereen 
  • Professioneel begeleide reis met voldoende vrije momenten die je zelf kan invullen

Reisroute

Dag 1 – Aankomst in Lissabon
Dag 2 – Sintra & Cascais
Dag 3 – Van Lissabon naar Evora via Alcochete

Dag 4 – Alentejo
Dag 5 – Van Evora naar Santiago do Cacém
Dag 6 – Santiago do Cacém
Dag 7 – Santiago do Cacém
Dag 8 – Van Santiago do Cacém naar Brussel via Lissabon

 

Programma

DAG 1 – BRUSSEL NAAR LISSABON
Rechtstreekse vlucht naar Lissabon. Na de lunch verkennen we de hoogtepunten van Lissabon inclusief een koffiestop in Portugals meest beroemde koffieshop: Pasteis de Belem. ’s Avonds dineren we in een modern restaurant waar een innovatieve en op Portugese ingrediënten gebaseerde keuken centraal staat. We overnachten in Hotel Turim Terreiro do Paco****.

Lunch en diner inclusief.

DAG 2 – SINTRA EN CASCAIS

Vandaag gaan we richting Sintra, een sprookjesachtige stad die zeer geliefd is bij de Portugese koningen. We bezoeken Quinta da Regaleira en Pena Palace, geclassificeerd door UNESCO als werelderfgoed binnen het “Cultureel landschap van Sintra”. We keren terug naar Lissabon via Cape Roca, het meest Westelijke punt van Europa en de prachtige kust van Cascais. Vrije avond in Lissabon. Overnachting in Hotel  Turim Terreiro do Paco****.

Ontbijt en lunch inclusief.

DAG 3 – LISSABON NAAR EVORA VIA ALCOCHETE
Na het ontbijt vertrekken we naar Evora. Onderweg leren we meer over de productie van het “witte goud”. Zoutwinning is niet alleen belangrijk voor de stad Alcochete, het is een van onze meest cruciale ingrediënten bij het koken. Na een lichte lunch gaan we de fiets op (+/- 1u30) om het charmante centrum van Alcochete te ontdekken. We rijden verder naar Evora, werelderfgoed, waar we logeren in een 15de eeuws klooster omgeven door prachtige tuinen. Diner en overnachting in Hotel Convento do Espinheiro*****.

Ontbijt, lunch en diner inclusief.

DAG 4 – ALENTEJO
Vandaag ontdekken we de Alentejo. We gaan wijnproeven, bezoeken het middeleeuwse stadje Monsazar en wagen ons aan een heus boogschiettornooi. Diner en overnachting in Hotel Convento do Espinheiro*****.

Ontbijt, lunch en diner inclusief.

DAG 5 – EVORA NAAR SANTIAGO DO CACEM
Na het ontbijt verkennen we al wandelend Evora. We bezoeken de het historische centrum met als hoogtepunten de universiteit en de Bones kapel. Na de lunch in een leuke wijnbar nemen we afscheid van Evora en trekken we richting Santiago do Cacém. Overnachting in Santiago Cooking & Nature Hotel****.

Ontbijt en lunch inclusief.

DAG 6 – SANTIAGO DO CACEM
Heb je er altijd al van gedroomd om een wijnmaker te zijn? Vandaag krijg je de kans! We bezoeken wijnhuis Brejinho da Costa en na de rondleiding maken we onze eigen wijn die we natuurlijk proeven met versgebakken brood en kaas. ’s Avonds steken we de handen uit de mouwen tijdens een kookworkshop in het hotel waar we samen met de chefs ons driegangenmenu klaarmaken. Overnachting in Santiago Cooking & Nature Hotel****.

Ontbijt en diner inclusief.

DAG 7 – SANTIAGO DO CACEM
Vrije dag om er zelf op uit te trekken of van de faciliteiten van het hotel te genieten. Overnachting in Santiago Cooking & Nature Hotel****.

Ontbijt inclusief.

DAG 8 – SANTIAGO DO CACEM NAAR BRUSSEL VIA LISSABON
We sluiten deze culinaire reis af met een lekkere lunch in Lissabon, net voor onze vlucht terug naar Brussel. Einde van een mooie reis!

Ontbijt en lunch inclusief.

Praktische informatie


Datum van de reis: 29/05/2021 – 05/06/2021
Grootte van de groep: minimum 16 personen, maximum 20 personen.

• 7 overnachtingen in 4 of 5 sterrenhotels
• Professionele Nederlandstalige begeleiding  gedurende de hele reis
• Rechtstreekse vlucht vanuit Zaventem in economy klasse 
• Alle luchthaventaksen
• Alle lokale taksen

• Lokaal transport in een comfortabele autocar/minibus met airconditioning
•Alle vermelde excursies en activiteiten inclusief Engelstalige gids
• Alle ontbijten

•Alle vermelde lunches en diners (driegangenmenu exclusief dranken)

De vermelde prijzen zijn inclusief btw.

Prijs per persoon in dubbele kamer: € 1.997
Prijs per persoon in single kamer:  € 2.497

• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en activiteiten 
• Annulerings- en bijstandsverzekering

Heeft u interesse in deze reis
of heeft u nog vragen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen. 




Mail me op tine.c@travel-experts.be
Bel me op +32 (0)474 338 442
Of maak hier online een afspraak voor een kenningsmakingsgesprek

Uw Travel Expert,
Tine Coekaerts

Schuiven naar boven